12/11/10

GPS per bicicleta



El perquè de muntar un GPS a la bicicleta ?

L’opinió personal sobre aquest aparells , per a mi és molt simple ...... quantes vegades  voldríem fer una ruta per un lloc que no coneixem o tenim el dubte de si anem pel bon camí... vaig bé ? té sortida aquest caminet ? reculem i al final fem un que ja sabem.
Són moltes les preguntes que ens fem , i al final  acabem fen la sortida de sempre amb petites variants , però no deixa de ser mes o menys pel mateix lloc.

Aquesta inquietud un dia amb va donar per preguntar ...preguntar ... i preguntar , i vaig tenir sort, un amic d’un amic en tenia un de molt vell i el varem experimentar i ja que treballo en una nàutica i això de les sondes i el aparells electrònics ni han un quants , vaig investigar i si senyor, també es podien fer servir per fer excursions a peu i com no per anar amb bicicleta .

Amb un parell d’anys des ençà , tot s’ha disparat i ara hi ha models per a tots el gustos i butxaques.

Els funcionaments bàsics, són molt simples ( com tot aparell electrònic , fa mes del que nosaltres sabem que hi ha a dins ) però gravar una ruta ( track ) es molt fàcil , desprès es descarrega amb el mateix programa que subministren amb l’aparell i es guarda en una carpeta i es comparteix en pàgines amb altre gent , com una de les habituals http://www.wikiloc.com/ , on allà et pots descarregar en el teu aparell rutes fetes per altre gent en qualsevol lloc del mont i això et dona una seguretat de que aquells camins son correctes perquè ja s’han fer abans per la persona que ha gravat la ruta ( track ).

Molt simple,..... on volem anar avui ? mirem per la zona la ruta mes apropiada per nosaltres , la descarreguem al GPS i una vagada allà l’aparell ens indica el camí a seguir , tant simple com això..... mes o menys .... desprès sempre hi ha alguna complicació amb algun botó que no havíem de haver tocat .
  


1 comentari:

  1. Si si, molt facil, encara tinc mal de cap de llegir i rellegir les instruccions, sort que finalment tu em vares ajudar, si no encara hi seria.
    Ramon

    ResponElimina